- септември 28, 2023
- от Recepta bg
- 0 харесвания
- 0 / 5
- Трудност: Лесна
-
Прегледа237
За да направите пилешки чипс, ще ви трябва дехидратор за зеленчуци и плодове. Това е удобна и вкусна закуска на работа, на път или в училище.
За пилешки чипс ще ни трябва пилешко филе и подправки.
Съставки
Начин на приготвяне
Отстранете филма и мазнината от пилешкото филе. Изплакнете и подсушете с хартиена кърпа.
Нарежете го на тънки филийки с еднаква дебелина. В отделна купа смесете соев сос, сушен чесън, черен пипер, лимонов сок, червен пипер, растително масло, захар, сол. Разбъркайте.
С тази марината се залива филето и всичко се разбърква добре. Поставете месото в хладилника да се маринова за 8-12 часа. След това поставете парчетата филе върху тави за дехидратиране отделно едно от друго, така че да не се допират.
Суши се при температура 70 градуса за 5-6 часа или 50-55 градуса за 10-14 часа.
Съхранявайте месото в стъклен буркан или хартиен плик при стайна температура.
Филето може леко да се замрази, за да се реже по-лесно на тънки филийки. Използвайте сладък или пушен червен пипер. Месото може да се съхранява до 6 месеца
Вижте още
Чипс от пилешко филе в сушилня
Съставки
Follow The Directions
Отстранете филма и мазнината от пилешкото филе. Изплакнете и подсушете с хартиена кърпа.
Нарежете го на тънки филийки с еднаква дебелина. В отделна купа смесете соев сос, сушен чесън, черен пипер, лимонов сок, червен пипер, растително масло, захар, сол. Разбъркайте.
С тази марината се залива филето и всичко се разбърква добре. Поставете месото в хладилника да се маринова за 8-12 часа. След това поставете парчетата филе върху тави за дехидратиране отделно едно от друго, така че да не се допират.
Суши се при температура 70 градуса за 5-6 часа или 50-55 градуса за 10-14 часа.
Съхранявайте месото в стъклен буркан или хартиен плик при стайна температура.
Филето може леко да се замрази, за да се реже по-лесно на тънки филийки. Използвайте сладък или пушен червен пипер. Месото може да се съхранява до 6 месеца
Коментирай